Event recorders zijn, zoals het woord al zegt opname apparaten die events van patiënten kunnen opnemen.  Het gaat daarbij om weing frequent voorkomende klachten. De patient drukt op een knop en maakt op deze manier "event driven" een opname. Het gaat dan ook veelal om NIET continue ECG registraties. Technisch onderscheiden we daarbij een aantal kenmerken aan de apparatuur. Het verschil tussen eventrecorders en Holter recorders wordt steeds kleiner, vandaar dat U de voorbeelden hier tegenwoordig op 1 lijst aantreft. Looping: De recorder onthoudt continue een bepaalde hoeveelheid ECG.  Als de patient op de knop drukt wordt een bepaalde tijd voor (voorlooptijd) en een bepaade tijd na het event (nalooptijd) opgeslagen. Op deze manier kan "tegrug in de tijd" worden gekeken, Dit is zinvol wanneer een patiënt pas na een wegraking op de knop drukt. Looping vereist dat de recorder continue met de patient is verbonden, oftewel dat er electroden worden gebruikt. Sommige event recorders kunnen zo worden geprogrammeerd dat de recorder automatisch een opname maakt boven of onder een bepaalde hartfrequentie, bij meer ST afwijkingen dan..... etc. Wanneer bepaalde criteria worden overschreven wordt automatisch een event opgeslagen. Deze pagina is bedoeld u te informeren over welke recorders er op de markt zijn en wat de mogelijkheden zijn. Of deze recorders goed functioneren, of ze passen in uw organisatie / diagnostiek is iets waarvoor u zelf moet gaan testen en kijken. Uitgebreid testen verdient dan ook een sterke aanbeveling.


Vitaphone

 

 

 

 

 

 

 

Tele-ECG-Card (100 ir)
Technische info:
Max opname duur: 30 seconden
Data overdracht Akoestisch via telefoon, of via infrarood en gsm telefoon
Afmeting (L x B * H)90 x 53 x 8 mm
Gewicht37 gram ( incl batterijen)
1 afleiding
Max 3 opnames.
Type batterijLithium batterij gem levensduur 5 jaar
Toelichting: De Vitaphone Tele-ECG-Card is een ECG (ritmestrook) opnamedevice, niet groter dan een creditcard, waarmee de patiënt zelf een ECG kan opnemen. Hiertoe plaatst de patiënt de recorder op de onblote borst, en drukt op de RECORD toets. De patiënt verstuurt vervolgens de opnames via normale of mobiele telefoon naar de Vitaphone Tele-ECG-receiver. Gesproken klachten ( geluidsopnamen) worden ingebed in het ECG bestand en zijn door de ontvanger van de ECGs te beluisteren.Het ECG wordt vervolgens in PDF-formaat naar een e-mailadres van de klant gestuurd. ECGs worden na succesvolle verzending automatisch uit het geheugen van de Tele-ECG-Card verwijderd. Voor het lezen en beoordelen van de ECGs is geen specifieke software vereist. Vitaphone ECG-viewer software is echter wel leverbaar voor digitale analyse van de ECGs.
Alle Vitaphone apparatuur kan worden ingezet in combinatie met service vanuit het Vitaphone TMSC te Maastricht. Van hieruit verzorgt Vitaphone een totale Cardiac Event Recording service (analyse & rapportage)


Vitaphone

 

 

Cardiac Event Loop Recorder (3100/3300BT)
Technische info: Max opname duur: 7 minuten
Afmeting (L x B * H)80 x 100 x 14 mm
Gewicht 85 gram (incl. batterijen)
Aantal afleidingen 1of 3 afleidingen
Aantal benodigde elektroden 2 of 3
Data overdracht Via Bluetooth en gsm telefoon, Akoestisch via vaste telefoon
Geheugen Virtueel onbeperkt geheugen door directe verzending van opnames via Bluetooth en gsm telefoon. De opnames worden na correcte ontvangst automatisch uit het geheugen van de recorder gewist. Er kunnen echter te allen tijde maximaal 15 opnames (event plus pre-en post event tijd) worden opgeslagen.
Type batterij: 2 x AAA batterijen, voor 21 dagen monitoring
Toelichting:
Door de directe verzending van de gemaakte ECGs beschikt het apparaat over een virtueel ongelimiteerd geheugen. ECGs worden naar de Vitaphone Tele-ECG-receiver gestuurd. Het ECG wordt vervolgens in PDF-formaat naar een e-mailadres van de klant gestuurd. ECGs worden na succesvolle verzending automatisch uit het geheugen van de recorder verwijderd. Voor het lezen en beoordelen van de ECGs is geen specifieke software vereist. Vitaphone ECG-viewer software is echter wel leverbaar voor digitale analyse van de ECGs. Het apparaat maakt een opname indien zich aritmieën voordoen (automatische detectie), of indien de patiënt een opname initieert. De recorders zijn in staat om de volgende aritmieën automatisch te detecteren:
- cardiale tachy en brady afwijkingen (instelbaar met grenswaarden),
- AF (aan/uit),
- VT (aan/uit),
- cardiale pauzen (instelbaar per halve seconde).
Looping: Pre- en post event tijden zijn instelbaar variërend van 15 seconden tot 5 minuten. Het apparaat kan, afhankelijk van de instellingen, 14-28 dagen continue worden gebruikt met één set standaard AAA batterijen.
Alle Vitaphone apparatuur kan worden ingezet in combinatie met service vanuit het Vitaphone TMSC te Maastricht. Van hieruit verzorgt Vitaphone een totale Cardiac Event Recording service (analyse & rapportage).


 

Type Cardiac pen M3
Max opname duur: 52 minuten (afgebroken en onafgebroken)
Afmeting (L x B * H) 146mmx28,6mmx22mm
Gewicht116 gram (incl. batterijen)
Aantal afleidingen 1 afleiding, Aantal benodigde elektroden Geen, dmv 3 geïntegreerde V4A electroden
Data overdracht
Via infrarood naar de PC
Type batterij
4x1,5 V alkali batterijen AAA
Toelichting
Toelichting: De Cardiac-pen is handzaam device waarmee de cliënt zelf een ECG kan maken. DE Cardiac-pen kan voor meerdere opnames maken met een totale duur van 53 minuten. De gemaakte ECG’s kunnen terug worden gekeken op de display of via de PC. De Cardiac pen is uitgerust met een geïntegreerd infrarood interface waardoor alle ECG gegevens draadloos uit de C-pen kunnen worden gehaald met een standaard windows PC. De software die bij de C-pen hoort is makkelijk in gebruik en maakt een semi-analyse. De ECG gegevens worden gekoppeld aan de patiënt en dmv een pdf bestand kan het makkelijke aan aan het EPD worden gekoppeld. Door de geïntegreerde elektroden maakt de Cardiac-pen een kwalitatief goed ECG. De recorder is in staat om de volgende ritmestoornissen te registreren: boezemfibrilleren
normale sinusritme
ventriculaire extrasystolen
smalle complexe tachycardie
supraventriculaire tachycardie
supraventriculaire extrasystoles
asystolia en agonale ritme
pacemaker-ECG, verlies van de vangst
ventrikelfibrillatie met verschillende amplitude
ventriculaire tachycardie (breed QRS-complex)
AV-BLOCK 3 ° met brede ventriculaire vervanging ritme
idioventricular ritme (breed QRS-complex)
tachyarrhythmia absoluta met boezemfibrilleren
Eenvoudig in gebruik voor de patiënt om zelf ECG opnames te maken Ideaal voor de langere termijn observatie bij hoog risico patiënten
Ontwikkeld en gefabriceerd in Duitsland


NorthEast Monitoring

type DR200/E-a
Max opname duur 90 minuten pre -en posttijden instelbaar
Data overdracht Akoestisch via telefoon, of flashkaart
Afmeting (L x B * H) 86 x 60 x 20 mm Gewicht 99 gram ( incl batterijen)
Aantal afleidingen 1- en 2-afleidingAantal benodigde elektroden2
Type batterij 1x Alkaline AA 1,5 volt 30 dagen
Toelichting
De DR 200/E-a is een eventrecorder met dubbelfunctie. De patient kan via een eventknop een ECG registreren. Ook is in de recorder software aanwezig die automatisch een event kan registreren binnen de instelbare grenzen zoals brady, tachy, pauze en Af. Het uitlezen van de registraties kan via telefoon of d.m.v. een flashkaart. De registraties worden ingelezen in de LX eventsoftware, die eenvoudig op een Windows XP computer is te installeren. Rapporten worden gegenereerd in PDF formaat.


Del mar Reynolds (Spacelabs)

CardioCall
 
Afmeting: 56 x 71 x 18 mm
Gewicht: 88 gram
Voeding: één AA (1.5V) alkaline batterij
Maximale opname duur: 20- of 40 minuten
Aantal afleidingen: 1- of 2 kanaals
Grootte geheugenopslag: 128 MB intern geheugen
Trans-telefonie mogelijkheid
Event of looping opname
Toelichting:
2 recorders in 1.
1. Als de patiënt symptomen voelt, plaats hij eenvoudig de CardioCall direct op de borst en drukt op de knop voor een van te voren geprogrammeerde opname duur.
2. De recorder is met electroden bevestigt aan de patiënt. Na een druk op de knop door de patiënt legt de recorder data vast van een periode voor de gebeurtenis, en de periode na de gebeurtenis.

 

 

Braemar

 

Afmeting: (90mm x 54mm x 16mm).
Gewicht: 99 gram met batterijen.
Voeding: 2 AAA (1.5V) alkaline batterijen, > 30 Dagen Batterij met 2 AAA Batterij met Arrhythmia Algoritme aan.
Maximale opname duur: 30 minuten.
Aantal afleidingen: 1- of 2 kanaals.
Grootte geheugenopslag: 30 events.
Trans-telefonie mogelijkheid :Transmission mogelijk via telefoon (ttm connect) of via directe connectie met de PC via Serial Port.
Event of looping opname; • 30 Minute Programmeerbaar Looping geheugen/ Functionele opname tijd 256 Samples Per Second/ aantal Events 1-30.
PROGRAMMABLE OPTIONS:

 

• Pre-Event Time 5-285 seconds
• Post-Event Recording Time: 5-285 seconds
• Number of Events
• Audible or Silent Operation
• Audible Feedback
• ECG Signal Preview Time
• Display Information
• Number of Channels
• Pacemaker Detection ON/OFF
• Lead Loss ON/OFF
• 1x/3x Transmission Rate
• Auto Detection ON/OFF
• Bradycardia, Tachycardia and Pause Settings
• Atrial Fibrillation (ER920AF)

 

Toelichting:
1.Automatische opname; Als Arrhythmie detectie op aan staat start de opname als er een event is gedetecteerd .De moitor geeft een piep bij start van de opname.
2.Manual opname; Er zijn 2 Record / Send knoppen; 1 van de 2 ingedrukt houden voor 2 seconden bij een event, om de monitor te activeren. De opname stopt bij 2 seconden bij 1 van de 2 knoppen in te drukken.
Bij beidde opnames zie je in de display een vermelding van de opname.